Ивайло Калфин: Вървим напред с някакъв весел хаос

Задачата на служебните кабинети е да се занимават само с изборите, заяви бившият външен министър

Новини
11:13 - 02 Май 2024
5727
Ивайло Калфин: Вървим напред с някакъв весел хаос

"Задачата на служебните кабинети е да се занимават само с изборите, каза Ивайло Калфин - бивш министър на външните работи. - Това с болницата очевидно е някаква лобистка история, за която се оказва, че и премиерът не е разбрал. Как е възможно премиерът да не знае какво приема Министерският съвет? Това също не е много ясно, но така в един весел хаос си вървим напред. Каквото мине - мине, каквото не мине - ще го пробваме пак".

По думите му по отношение на външнополитическата ориентация на държавата обикновено има консенсус и това в момента е факт.

"Според мен при последните случки, при избирането на служебното правителство, Външно министерство се използваше по-скоро като прикритие за някакви други договорки.

Но всичко това беше страшно обидно за хората, които работят в него. Защото никой не погледна към професионалната дипломация, особено във време, когато около държавата ни, геополитическата ситуация е такава, че е хубаво да имаш едно стабилно професионално Министерство на външните работи", каза още Ивайло Калфин.