Ивайло Мирчев : Денков и Габриел сами да се разберат за външно министерство

Депутатът от ПП-ДБ коментира и случващото се в СОС покрай избора на председател

Новини
09:53 - 10 Февруари 2024
2671
Ивайло Мирчев: Денков и Габриел сами да се разберат за външно министерство

"Продължаваме Промяната" - "Демократична България" - "Спаси София" са в капан от самото начало, тъй като нямаме 31 съветници в Столичния общински съвет и това е изключително голямо предизвикателство за нас. Но това, което се случва през последните дни, роди се ново опозиционно мнозинство, защото от уж опозицията, успя да се събере и да генерира нещо, което никой не беше очаквал - това коментира по БНТ депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

"Нашият призив от самото начало беше - да, трудно е, не се харесваме, както и в парламента, тук няма някаква тайна. И в парламента не се харесваме особено, и в СОС не се харесваме. Ако мислите, че в сглобката или извън сглобката някой се харесва с някой друг, но и в парламента, и в СОС, ситуацията отразява обществените настроения. Нищо различно от това, което имаме в обществото", подчерта Мирчев.

Според него, разликата е, че в СОС е много трудно е да се направят нови избори:

"Докато имахме 5 пъти избори за 2 години, които не доведоха до кой знае какво, в СОС това е много по-трудно да се случи. Възможно е и има опции за това, но софиянци гласуваха за това да се разгради този стар модел и те гласуваха за хора, които трябва да приведат София напред."

Ивайло Мирчев изрази надежда, че разумът в СОС ще надделее, за да заработи той и да се случат необходимите реформи. Той добави, че едни нови избори не са изход и това се е доказало, и изрази съмнение, че нещо би се променило.

По отношение на спора кой да поеме външно министерство след ротацията, Мирчев каза, че това трябва да се реши между Мария Габриел и Николай Денков, тъй като те работят много добре в екип.

"Те са страхотен екип двамата и имат страхотни резултати. Нека да ги оставим те да решат този въпрос. Те трябва да дадат вътрешна оценка на министрите, тази оценка трябва да дойде в парламента и парламента да си вземе собствените си решения. но най-добре да оставим тази тема на тях и след като те го решат този проблем, парламента да гласува", поясни Ивайло Мирчев.