Ивайло Мирчев: Искаме страната да има управление

ДБ е отишло на срещата с БСП, за да чуят дали са успели да се разберат ПП и ИТН, твърди депутатът от ДБ

Топ
10:00 - 23 Юли 2022
3600
Ивайло Мирчев: Искаме страната да има управление

„Демократична България” не е провалила преговорите за нов кабинет, а от доста време се опитва да прояви разум и страната да има управление. Това заяви в студиото на „Събуди се” депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

Той коментира и скандала с изтеклия запис от закритото заседание на парламентарната група на партията.”Ние бяхме информативно на срещата с Корнелия Нинова. Информативно . Това сме го заявили публично. Това е регулярна среща на парламентарната група и няма нищо скандално. Всичко, казано в този запис – ние сме го заявявали публично”.

По думите на Мирчев ДБ е отишло на срещата с БСП – не за да преговарят, а да чуят дали са успели да се разберат ПП и ИТН. „Христо Иванов каза точно това. ДБ няма да влиза в тези преговори преди ПП и ИТН да постигнат съгласие. Точно това сме казали публично. Призовавам всички да гледат целия запис, който е с идеално качество и е на страницата на ДБ. На записа има един български държавник, който говори точно като визионер и държавник и няма нищо срамно и скандално в това, което казва”.

Според депутата основният приоритет на ДБ е борбата с инфлацията, Еврозоната и Шенген, енергийната независимост на страната. „Затова призовавахме многократно – някои политици да не се държат като малки деца в детската градина и да не си мислят, че тяхното его е по-голямо от България – да седнат и да съставят кабинет, защото след тези избори – нищо добро не ни чака”.

Мирчев коментира и казуса с КПКОНПИ. „Ако не бъде приет този закон – ще трябва тези, които не са гласували за Бойко Рашков като шеф на КПКОНПИ да кажат защо не са го направили. Очевиден е огромният страх от  това Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. Знаем какво беше в годините, в които Цацаров беше шеф на КПКОНПИ. Всички разследвания се покриваха.  Неслучайно ГЕРБ говорят и за война, ако той застане начело на антикорупционната комисия. А не бива, защото той като шеф на МВР се доказа”.