Иван Бозата се кандидатира за „Гинес”

Футбол
20:52 - 06 Юни 2022
5389
Иван Бозата се кандидатира за „Гинес”

Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев-Бозата говори пред журналистите на първата тренировка на отбора днес. Бившият атакуващ полузащитник разкри колко пари е дал за наем на националния стадион миналата година, какво ще му струва изглаждането на осветление на съоръжението в квартал "Надежда".

"Надявам се на един по-добър сезон за Локомотив в сравнение с миналата година. Аз бях лоялен към предишния треньор Иван Колев, а и той беше лоялен с нас. Искам нещо ново и търся нещо ново, затова избрах Станислав Генчев. Искам да имаме по-добър отбор, защото на Локомотив не му отива да бъде в групата на изпадащите.

Не виня предишния треньор за резултатите, защото имахме много контузии през пролетта. Но първия полусезон беше отличен и се движихме там, където исках – между 7-о 11-о място, заяви Василев.

Той добави, че от всичките напуснали ще липсват осезаемо трима души – двамата централни защитници и Октавио Мерло Мантека. Но никой не бива да има съмнение, че се работи активно по намирането на техни заместници, макар времето да е малко. "Кои са спонсорите? Основно съм аз. Също така помагат Веско Стоянов и спонсорът.

Откъде да има помощ? Аз съм рекордьор на Гинес по тъпотия с поставяне на осветление на държавен стадион", обясни бизнесменът и уточни, че всичко по поставянето на пилоните, монтирането и старта ще струва 615 000 лева с ДДС.

До момента червено-черните домакинстваха на националния стадион Васил Левски, за което Бозата е платил 323 хиляди лева наем.

Локомотив (София) започна лятната си подготовка само с едно ново попълнение – бразилското крило Франка. Общата група е от 20 футболисти, но треньорският щаб начело със Станислав Генчев също е нов. Франка пристигна преди часове в София и веднага се включи в тренировките. Според Генчев, този играч ще бъде от изключителна помощ за отбора.

На първата тренировка не се появи Селсо Рапосо, а обяснение за неговото отсъствие няма. Поради тази причина той ще бъде глобен за това своеволие.