Иван Гарелов: Връщането на наградата е ПР ход на Кошлуков

Новини
17:35 - 05 Юни 2022
5376
Иван Гарелов: Връщането на наградата е ПР ход на Кошлуков

Като "чист пиарски ход" определи Иван Гарелов решението на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков да върне наградата си за телевизионна журналистика "Свети Влас" и да дари паричната й стойност от 15 000 лв. на обществената телевизия. "Хубаво е, че връща парите. Очевидно ще ги вложи в кампанията за преизбирането му за шеф на БНТ", заяде се Гарелов, цитиран от "24 часа".

По-рано Кошлуков обяви решението си във Фейсбук в знак на протест срещу раздадените призове на ежегодното медийно събитие в "Свети Влас". Иван Гарелов пък е председател на сдружението "Награди за телевизионна журналистика "Свети Влас".

"БНТ има награда. Получи я Светлана Ганчева за репортажите си при отразяването на войната в Украйна. Тя е много добър журналист, която участва активно и в дискусията в Свети Влас по същата тема - как медиите отразяват войната", каза Гарелов. По думите му е нормално да има различия между шефовете на телевизиите и едно независимо жури, каквото е журито в конкурса за телевизионна журналистика "Свети Влас".

Петчленното жури, определило тазгодишните награди, е с председател проф. Ивайло Знеполски. Членове са доц. Георги Лозанов, Копринка Червенкова, Антоний Георгиев и Иван Гарелов, който е председател на сдружението, което връчва наградите.

Според Кошлуков заслужилите журналисти на БНТ са репортерът Александър Марков, който отразяваше войната от самото начало, съобщи първи в България, че има война в Украйна, а репортажите му бяха излъчени от десетки телевизии по света, както и Аделина Радева, водеща на единствения тв дебат по време на кандидат-президентската кампания, гледан от милион зрители.

Голямата награда "Свети Влас" бе дадена на Мария Цънцарова от бТВ, а специалната - на Марина Цекова от Нова телевизия.