Иван Саздов: Да, съдя Елена Йончева за 1 милион!

Ексклузивно
18:26 - 29 Май 2019
14803
Иван Саздов: Да, съдя Елена Йончева за 1 милион!

Бизнесменът Иван Саздов се кани да съди депутатката от БСП и новоизбрана за представител в Брюксел Елена Йончева. Той обяви, че иска му за парично обезщетение ще е наистина сериозен в невижан до този момент за България размер.

"Консултирах се с двама адвокати. Тя използва името ми, за да се облагодетелства - отива да получава пари в Европейския парламент благодарение на това, че ме оклевети. А и като гледам какво е имотното й състояние, никак не е за жалене. Затова прецених, че мога да предявя по-голям финансов иск. Възнамерявам да заведа дело за обезщетение в размер на 1 милион лева от нея, защото клеветите, които избълва, са опасни и от тях произтичат реални вреди за мен. На практика, тя ме обвинява в пране на пари и корупция, което е нечувано - без нито едно доказателство, само по партийна повеля, за да увеличи изборния си резултат", сензационно заяви Саздов.

Той потвърди пред Lupa.bg намерението си да води дело до дупка. Вече е ангажирал юристи, които ще внесат иска до десетина дни. Целта му е това да се случи преди лятната ваканция на районния съд. Ако теуспеят да внесат документите, делото срещу Йончева може да стартира още тази есен, разясниха адвокати.

Иван Саздов с любимото си рокерското яке разговаря с кмета на София Йорданка Фандъкова

Шефът на тенис клуба в Банкя ще иска обезщетение по повод скандала с къщата в Барселона, за която Йончева обяви, че е лично негова на предизборен митинг дни преди европейските избори за парламент. Според Саздов целта на Йончева не е да работи за държавата, а да се облагодетелства. И постави условие. "Ако се откаже от заплатата си и от всички облаги, които получава, ще се откажа от имуществения иск - няма да искам парите, а само да се докаже, че тя лъже. Иначе ще трябва да си плати за клеветите, които най-безотговорно ръси", добави той. 

Бизнесменът е категоричен, че е клевета както това, че е купил къща в Барселона за Бойко Борисов, така и че е превеждал 1 милион и 700 000 евро в офшорната "Палмс Ентърпрайсиз”. Саздов вече се е консултирал с двама адвокати и е оптимист за изхода на делото. Той възнамерява на по-късен етап да заведе съдебни дела и срещу журналисти, които без доказателства го клеветят и твърдят същото, както Йончева. В момента ангажираните от него юристи правят обстоен преглед на публикации и тв предавания, в които се съдържат клеветнически твърдения.