Иванчева очаква присъда от 10 години затвор

Бившата кметица била доволна от Марковски, но искала адвокатът да приеме лично каузата й

Политика
09:07 - 09 Май 2019
1666
Иванчева очаква присъда от 10 години затвор

Не се смятам за невинна, защото съм невинна. Вече отпадна обвинението за подкуп от 500 000 евро, ще оборим, че сме поискали подкуп. Въпреки това очаквам на втора инстанция да ми дадат присъда от 10 години затвор. Това каза бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева от дома си в ефира на Би Ти Ви.

От вчера тя е с мярка за неотклонение за домашен арест. Според нея процесът й е опит за сплашване на гражданското общество и за убиване на енергията му. Иванчева обясни и смяната на адвоката си Марин Марковски, като според нея той е свършил работата си на първа инстанция, за което му благодари. Новият й защитник Николай Хаджигенов обаче бил приел процеса като лична кауза.

"Кандидатирам се за европейски депутат от безсилие, защото мафията си прокарва закони, каквито са и нужни. В България мафията си има държава", каза Иванчева. По кампанията й са събрани вече 2000 лева от граждански дарения. Тя не знае обаче в кое политическо семейство ще бъде, ако влезе в Европейския парламент.