Иванчева роди момче дни преди делото за подкуп

Новини
14:11 - 19 Ноември 2021
8434
Иванчева роди момче дни преди делото за подкуп

Бившата кметица на столичния ж.к. „Младост“ Десислава Иванчева стана майка броеин дни преди финала на съдебния процес за подкуп, който се води срещу нея. Тази сутрин Иванчева е дала живот на момче. Това е първото й дете.

47-годишната Иванчева зачена тази пролет чрез ин витро процедура. Тя е избрала бащата на бебето си по каталог. Таткото е скандинавец, висок 190 см, със светли очи и тъмни коси.

Раждането на бебето на Иванчева е само седмица преди Върховния касационен съд да заседава финално по делото за подкуп, което се води срещу екс кметицата на „Младост“ и заместничката й Биляна Петрова. Двете бяха зрелищно арестувани на 17 април 2018 г. пред Спортната палата в центъра на София, а в автомобила на Ивванчева бяха открити белязани 70 000 евро.

Парите й били дадени от строителния предприемач Александър Ваклин, за да получи разрещително за строеж на жилищна кооперация в местността „Камбаните“. На първите две съдебни инстанции Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха признати за виновни и осъдени. За последно Специализирания апелативен съд постанови 8-годишна осъдителна присъда за Иванчева и 7 г. затвор за Петрова.

Дори Иванчева да бъде осъдена и на последна истанция, тя няма да влезе в затвора заради раждането.