Иванов призна: ПП може и да не е внесла документи за регистрация

Румен Радев не е обективен към правителството, заяви шефът на парламента

Новини
10:59 - 25 Юни 2022
3557
Иванов призна: ПП може и да не е внесла документи за регистрация

Необясними критики и липса на обективност. Така окачестви пред bTV реториката на президента Румен Радев спрямо кабинета "Петков" изпълняващият длъжността председател на Народното събрание от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов.

"Г-н Радев може да каже и хубавите неща, които правителството е направило. Но той не го прави. Защо той не призна успехите на правителството? Искаме да бъде обективен. Искаме, когато се прави нещо добро за българските граждани, той да каже, че е добро според него", посочи Иванов.

Председателстващия НС не можел да разбере и поведението на Радев периодично да нанася удари по кабинета и да руши авторитета му. "Аз му повярвах, защото той две години водеше реторика за сваляне на модела ГЕРБ. И за мен е необяснимо защо в рамките на шест месеца тази позиция се промени."

Иванов даде примери и за успехи на кабинета, непризнати обаче от държавния глава. "Цените на тока за гражданите не се промениха, макар и старият състав на КЕВР да беше обявил, че ще има увеличение то 20-30%, а след като сменихме ръководството, нямаше такива повишения. 

Когато "Газпром" ни спря без никакво предупреждение доставките, правителството успя в рамките на десетина дни да намери алтернатива. Това е изключителен успех, който пак остана на заден план."

Изпълняващия длъжността ръководител на най-висшия законодателен орган опроверга и мотивите за вота на недоверие, свалил кабинета - лошото икономическо състояние. По думите му ситуацията била обратната, защото немския финансов министър похвалил правителството, че се справя много добре.