Иво Божков: ЦСКА трябва да има нов стадион!

Спорт
14:59 - 12 Юли 2023
2592
Иво Божков: ЦСКА трябва да има нов стадион!

"Нека да е ясно - нов стадион на ЦСКА трябва да има и то час по-скоро! Сегашната инфраструктура е подигравка с феновете и софиянци, освен че е и опасна! Това е мнението ми и това защитавах в комисията по екология", заяви журналистът Иво Божков.

Той използва профила си във Фейсбук, за да се обърне към цялата червена общественост и дискутира с фенове под темата.

Ето какво написа още той:

"Не се поддавайте на наглите лъжи и манипулации на ГЕРБ, които извадиха отново темата предизборно, така както го направиха 2019 година (и бездействаха 4 години)!

Не мога да повярвам колко безскрупулно те използват искрените емоции на феновете за техните предизборни игри.

Никой не оспорва нуждата от нов стадион! Никой не оспорва нуждата от премахване на част от дърветата, така че този нов стадион да бъде построен!

Това което се случи е, че предизборно ГЕРБ вкараха тази точка в дневния ред преждевременно, като по този начин отварят възможности проекта да бъде забавен!

Точно така - с гласуването той може да бъде ЗАБАВЕН! А моето желание е той да НЕ БЪДЕ забавен!

- За хората, които могат да мислят и могат преодоляват първичните естествени емоции, давам обяснение защо това гласуване може да се окаже вредно за каузата за нов стадион:

- Проектът за нов стадион, за съжаление, е в доста начална фаза. Все още не са минали съгласувателните процедури в Районната инспекция по околната среда (РИОСВ) и в Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН).

- Решения за изсичане на дървета се взимат от комисията по екология, СЛЕД като тези две институции са се произнесли

- Преди да са взели решение РИОСВ и НИНКН, НЕ БЕШЕ ДОБРЕ да разглеждаме проекта, защото това може да го забави.

Как да го забави? Ами, разрешение за изсичането на значителната бройка от 75 дървета (срещу което аз нямам против) може да доведе до изискване от страна на РИОСВ за Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС). А стигне ли се до искане за ОВОС това ще забави проекта. Вчера отворихме вратата за това!

И не мога да понеса по този брутален начин да се дават предизборно празни надежди на феновете, които искат само едно просто нещо - нов стадион!

Уверявам ви, че нашето гласуване с Марта с "въздържал се" (а не с против) по тази точка, е, защото сме готови дори да станем жертва на огромния хейт от манипулациите на феновете от страна на герб, само и само да ви покажем, че ви се подиграват, когато ви обещават след това гласуване, че ще има нов стадион. За да го има трябва първо НИНКН и РИОСВ час по-скоро да си свършат работата и да вземат решение.

Много добре знам колко важна тема е това за феновете. Най-лесното е да си замълчим, да се снишим, когато наглите от ГЕРБ продават поредната лъжа и се подиграват с чистите им емоции и надежди. Само че дори с цената на това да останем неразбрани от тези, които няма да прочетат този статус, сме готови да отстояваме спазването на процедурите и разобличаване на предизборните лъжи, които могат да навредят на една кауза".