Иво Димчев: Българският гей слуша Папи Ханс и Камелия

През ключалката
15:48 - 09 Юни 2022
5217
Иво Димчев: Българският гей слуша Папи Ханс и Камелия

На 18 юни ще се състои поредният София прайд – парад на хората от ЛГБТ общността – гей, лесбийки, бисексуални, трансджендър, куиър, интерсекс хора. Ексцентричният български изпълнител Иво Димчев призна, че е засипан от въпроси дали ще пее на прайда в столицата. 

"Сигурно 50 човека ме питаха дали ще пея на гей прайда. Всеки ден ме питат. Не се търпи вече. Абе, хора НЯМА да пея на гей прайда! Предполагам програмата е съставена след социологическо проучване каква музика слуша българският гей. Българският гей не слуша Иво Димчев. Българският гей очевидно слуша Папи Ханс, Дара Екимова, Виктория, Рут Колева, Мила Робърт и Камелия. Иво не го слушат млади гейове, Иво го слушат богати хора, интелектуалци и хетеросексуални с извратено чувство за хумор. Сега ясно ли е защо не пея на прайда тази година!?" - написа артистът във фейсбук.

"Иронията в поста не е срещу гейовете, аз тях ги обожавам, към организаторите на прайда и тяхната селекция е най- вече. Имам гей публика, просто ме е яд, че организаторите не са се съобразили с вкуса на основната публика на прайда и намирам селекцията политически некоректна, поради липсата на queer артисти в програмата. В момента Няма разлика дали е концерт на гей прайд или концерт за празника на София...." - допълва Димчев.