Изборен "спец" в СИК не знае азбуката: Колега, "З" не е ли след "К"?

Шокиран учител по математика разказа за абсурда в комисията в "Младост" 4

Новини
19:07 - 05 Ноември 2023
4820
Изборен "спец" в СИК не знае азбуката: Колега, "З" не е ли след "К"?

Странни екземпляри работят с гласоподавателите в СИК-овете в София и други градове. Заради пипкавата, неблагодарна и ниско платена работа по изборите, комисиите са пълни с всякакви хора - недообучени, много възрастни или пък мудни и неориентирани в обстановката. 

За пореден абсурд с член на една от комисиите,  който явно не е за там, разказа учител по математика. Столичанинът буквално се шокирал от неграмотността на изборния "спец" в район "Младост". Както повечето избиратели вече са видели, на вратата на изборната секция, на вратата дежурен пита почти всеки след дали името му е след определена буква, за да го ориентира при кой от записващите в списъка да отиде.  

Ето какво разказа Зарко Гогов:

"В секцията ни за гласуване са обозначени две места за начална регистрация - за имена с букви от А до К и такива с букви от Л до Я. Заставам и се започва едно търсене на буквата З. Ферманът със списъка се върти във всякакви посоки.

И в един момент сравнително младият господин, който трябва да ме регистрира, и който очевидно не знае азбуката пита колегата си:
- З не е ли след К?

Колегата дипломатично мълчи. Обяснявам, че З е между Ж и И и въпросът се решава.
Това днес, в Младост 4.", заключи математикът.

И след като сподели впечатленията си от участието на шефката на ЦИК Камелия Нейкова в "Панорама", която по думите му отговори на щадящите въпроси "Наивно, повърхностно, с явни логически противоречия.", отсъди: "И на върха, и в основата общ проблем - хората не са за местата, на които са поставени."

Снимката е илюстративна