Издъхна майката на Селин Дион

Певицата е най-малка от 14-те деца в семейството

Новини
23:00 - 17 Януари 2020
11532
Издъхна майката на Селин Дион

На 92-година възраст почина майката на световно известната певица Селин Дион, предаде Франс прес, като се позова на канадската телевизия Те Ве А.

Премиерът на провинция Квебек в Канада Франсоа Лього потвърди новината. "Тъжно е да научим за кончината на Терез Дион, на Мама Дион, която беше майка за всички жители на Квебек", написа той в Туитър.

Терез Дион и съпругът й Адемар Дион имаха общо 14 деца. Адемар почина през 2003 г. след дълго заболяване. Най-малкото дете в семейството - Селин, продаде 250 милиона албума. Именно майка й постави началото на певческата й кариера, като прати касета с изпълнения на Селин на импресариото Рене Анжелил. По това време Селин е на 12 години. Анжелил е впечатлен от гласовите данни на момичето и така започва кариерата й на певица. По-късно Селин се омъжи за Анжелил.

Самата Мама Дион пък водеше кулинарно предаване по телевизията в продължение на няколко години и продаваше сготвените от нея блюда под марката "Ястията на Мама Дион". Тя създаде също така "Фондация Мама Дион", която цели да подпомага успехите в училище на квебекски деца на възраст от 5 до 16 години, произхождащи от семейства в неравностойно положение.

Терез Дион имаше общо 32 внуци, 48 правнуци и 6 пра-правнуци.