Издигнаха златна статуя на Тръмп

Актуални новини
14:31 - 27 Февруари 2021
2189
Издигнаха златна статуя на Тръмп

На годишното си събиране американски консерватори отправиха хвалебствия към Доналд Тръмп и дори откриха златна статуя на бившия президент, демонстрирайки, че той остава политическа сила в средите на републиканците, независимо от сцените с насилие във Вашингтон миналия месец, предаде Ройтерс.

Изявени консерватори в американския Конгрес, включително сенаторите Том Котън и Джош Хоули и членовете на Камарата на представителите Стив Скализ и Мат Гец, бяха сред привържениците на Тръмп, говорили на Конференцията за консервативни политически действия в Орландо, Флорида.

Бившият президент ще направи изказване на форума в неделя. "Нека ви кажа нещо - Доналд Тръмп няма да отива никъде", каза сенатор Тед Круз.

Дори и да е имало някакви съмнения дали тазгодишната Конференция за консервативни политически действия е посветена на Тръмп, статуята на бившия президент на САЩ, със синьо сако и червена вратовръзка, можеше да се види на сайта на форума, отбелязва Ройтерс.

Статуята веднага предизвика подигравки онлайн, а потребители я сравниха със Златния телец - идол, осъден от Моисей и унищожен от него, за да няма идолопоклонничество, според Стария завет.