Издирваната от дъщеря си бургазлийка е отвлечена?

Една от версиите, по които работи полицията, е самоубийство

Общество
17:40 - 02 Ноември 2020
5161
Издирваната от дъщеря си бургазлийка е отвлечена?

Дъщерята на 47-годишната Теодора Бахлова, която е в неизвестност от 29 октомври, четвъртък, даде показания в Първо РУ в Бургас, съобщава Флагман.БГ.

Това беше първият задълбочен разговор на 22-годишната столична студентка Християна Радоева с криминалисти и дознател, след като сигналът за изчезването на Бахлова е бил подаден на 30 октомври, около обед. Момичето се е прибрало от столицата в неделя рано сутринта, след което около 10 часа е внесло писмено заявление в МВР, че майка й я няма от два дни.

Християна разказа, че единствените неприятности на Теодора Бахлова идвали от нейната сестра, която момичето не желае да споменава името й.

От много години двете имат спорове за имоти и пари. Това, което е разделено дотук е апартаментът на баба Станка на ул. „Оборище” №38. "Баба продължава да живее в този апартамент, който е малко над 100 кв.м. Майка ми се познава с влиятелни хора, но не знам да е имала неприятности, напротив – има легален бизнес в Лондон, в петък вечерта е трябвало да излезе с приятелки на ресторант. Не виждам нищо тревожно и във фейсбук профила й, където припомня за местенце в Рая, някъде в Индийския океан, но този пост е по-скоро шега и е спомен от 2019 година”, казва Християна. Твърди също, че от кредитните й карти не са теглени пари.

Бургазлийката е напуснала дома си на ул. „Оборище” в 18 часа, след позвъняване на мобилния й телефон. Казала на баба Станка, че ще се върне бързо и оставила ключовете за синята си Тойота, паркирана в двора, ако се наложи да бъде преместена за удобство на съседите. Била е облечена с черен клин и черно яке, обута в черни маратонки. Носела е в себе си само мобилния телефон, от който е получила обаждането, както и малка спортна чантичка.

Според отлично осведомен източник на Флагман.бг , Бахлова наема такси, което тръгва в посока автогара Юг. Възможно е да е хванала автобус или влак, или в този район да е имала среща с човека, който преди това е телефонирал. Следите й се губят след 18:10 часа на 29 октомври, четвъртък. МВР започна свалянето на записи от района на жп гарата и близката автогара, както и от участъка покрай Морската градина, водещ към Моста.

Една от основните версии е самоубийство. Предстои анализирането на много материал от видеонаблюдението в района. По това време вече е било тъмно и се налагат допълнителни експертизи. Телефонът на Бахлова е изключен почти веднага, след като е напуснала дома си. Дъщерята Християна и баба й Стоянка са убедени, че жената не е била в лошо настроение, когато е тръгнала по улицата.

Бахлова е известна фигура в Бургас, завършила е Музикалното училище, след което заминава за столицата за известно време, но се завръща обратно в Бургас, за да започне работа в Агенцията за недвижими имоти „Адрес”. По-късно основава и собствена брокерска фирма. В Лондон се мести преди 5 години, където по твърдения на дъщерята, също се занимава с брокерски услуги. Нямаме сведения да има интимен приятел към момента. Заради COVID епидемията, бургазлийката прекарва по-голяма част от 2020 година в Бургас.