Издирват убиеца на Милена с хеликоптер

Стоян Зайков вероятно се укрива в Костенец, смята шефът на РУ в града Петър Ценев

Актуални новини
09:33 - 11 Май 2019
3285
Издирват убиеца на Милена с хеликоптер

Предполагаемият убиец на 38-годишната Милена Шишкова от Костенец все още не е заловен от полицията. Униформените издирват Стоян Зайков от петък. Възможно е престъпникът да се укрива някъде в града, твърди шефът на Районното управление в Костенец, главен инспектор Петър Ценев.

Обмисля се издирването  на Зайков да започне и с хеликоптер.

Младата жена бе намерена пред дома си в безпомощно състояние в петък следобед.

Жертвата е живяла и вероятният убиец от години ту живеели заедно, ту се разделяли, а Милена споделяла пред свои близки, че е била заплашвана и преследвана. Жената не е подавала жалби в полицията.

Партньорът й е бивш затворник, има криминално досие с обвинения за кражби и увреждане на чужда собственост.

Зайков е лежал в затвора заради кражби и хулигански прояви. Иначе местните твърдят, че в последните години не е създавал проблеми .

Снощи сестрата на Милена съобщи, че според нея убиецът е Стоян, който от много време е преследвал сестра й от ревност. „Тя вее не го искаше“, каза почернената жена. Но бе категорична, че Милена не е имала любовник, защото от много работа нямала никакво време за срещи.

Трагедията се е разиграла в петък сутринта, когато синът им разбира, че баща му не се е прибрал. Тогава отишъл до дома на майка си, а в едната стая открил кървави следи. Жената я нямало. Тялото й открили малко по-късно на улицата в близост до дома им.