Изключват депутата Пилето от БСП?

Политика
17:30 - 29 Октомври 2020
4762
Изключват депутата Пилето от БСП?

Варненското БСП сне доверието си от депутата Иван Иванов, по прякор Пилето, и поиска той да бъде изключен въобще от червените редици. Решението срещу него бе взето след серия изстъпления на народния избраник. Миналата седмица той бе обвинен, че е поръчал побоя върху свой другар от Долни Чифлик, а в началото на седмицата бе изловен да нарушава карантината си, след като е бил диагностициран с COVID-19. И за двата случая Lupa.bg ви информирахме първи. 

От Градския съвет свързват варненския депутат от ПГ на "БСП за България" с побоя над председателя на Общинския съвет на БСП-Долни Чифлик - Валентин Вълчев, на 20 октомври тази година. Сред другите причини за свалянето на политическо доверие се посочват предходни случаи на отправяне на заплахи към съпартийци, оказване на натиск, както и работа срещу интересите на БСП и в полза на нейните политически опоненти, се казва в позицията на партията.

 "Такъв човек няма място в редиците на Българската социалистическа партия", се казва в позицията на съпартийците му, изпратена до Общопартийната контролна комисия и националното ръководство на БСП. В нея те настояват Иванов да бъде изключен.

Според опонентите обаче Пилето бил в остър конфликт със сочения за близък напоследък до Нинова бивш депутат Борислав Гуцанов. Иванов пък се числи от фланга на Кирил Добрев, така че социалисти в София допускат войната да е по линия Нинова-Добрев, а не толкова заради изцепките на депутата. Предстои т.нар. Другарски съд да реши какво да бъде наказанието за варненеца и дали да приеме въобще решението на варненската организация.