Изкуствен интелект на Бенедикт Къмбърбач мами за $250 000

Клонингът говори с гласа на актьора

Новини
13:12 - 15 Май 2023
2655
Изкуствен интелект на Бенедикт Къмбърбач мами за $250 000

Измамници използват изкуствен интелект (AI), за да създават гласови клонинги и да крадат пари по този начин, пише Daily mail и разказва за измама чрез изкуствен интелект с гласа на известния актьор Бенедикт Къмбърбач, при която са откраднати 250 000 долара.

Жертва на измамата са сценаристът Боб Уилям и колегите му от Peabody Films в Испания. В началото всичко изглежда страхотно: филмовата компания получава имейл от Бенедикт Къмбърбач, един от най-талантливите актьори на нашето време.

В писмото Бенедикт пише за интереса си към нов филм на Peabody Films. Когато актьорът предлага да говорят по телефона, сценаристите са твърде щастливи. Но по време на разговора те започват да се съмняват, че гласът от другия край на линията е твърде убедителен и безпогрешен. Въпреки съмненията изпращат на посочената от изкуствения интелект банкова сметка 250 000 долара. Едва след това разбират, че са говорили с изкуствен интелект, способен перфектно да клонира гласовете на реални хора.

Този случай подчертава важността на предпазните мерки и бдителността в епоха, в която технологиите стават все по-напреднали. В днешно време с използването на изкуствен интелект става почти невъзможно да се различи клониран глас от истински, а това може да доведе до сериозни последствия. Трябва бдителност и многократно проверяване на информацията.