Излезе списък с 413 ВИП клиенти на "Артекс"

От компанията са озадачени - таблицата е автентична, но как е стигнала до медиите?!

Новини
17:13 - 24 Април 2019
3847
Излезе списък с 413 ВИП клиенти на "Артекс"

Прокуратурата не е изисквала списъци с всички клиенти на "Артекс", оповестиха от държавното обвинение пред Lupa.bg. Припомняме, че в медиите бяха публикувани имена, списъци и сделки, свързани със скандала с имотите на властта. Оказа се, че те са напълно автентични. Смяташе се, че сделките са поискани от прокуратурата.

В хода на започналите проверки, прокурори не са изисквали, нито са възлагали на други органи изискването на каквито и да е данни за всички клиенти, закупили обекти от "Артекс", оповестиха обаче от държавното обвинение.

На редакционните имейли на десетина вестници и сайтове днес е получен пълен списък с всички 413 сделки с имоти, направени от компанията "Артекс" в периода 2016-2019 г. Имейлът е анонимен, а документите представляват хронологична ведомост таблица за продажбите на жилища, гаражи и офиси във всички фирми и сгради на "Артекс". Личат имената на куп медийно популярни личности.

От компанията потвърдиха за автентичността на таблицата и са изразили изненадата си, тъй като само преди броени дни са предоставили този документ за периода 2016-2019 г. на разследващите органи. От "Артекс" са смутени, че се появяват имената на техни клиенти, което нарушава изискванията на Закона за защита на личните данни.