Изненада! Тайна дъщеря се появи в завещанието на Пеле!

30% от имуществото му трябва да отиде в третата му и последна съпруга

Спорт
12:44 - 08 Март 2023
2471
Изненада! Тайна дъщеря се появи в завещанието на Пеле!

Краля на футбола Пеле, който почина миналия декември на 82-годишна възраст, е посочил в завещанието си, че 30% от имуществото му трябва да отиде в третата му и последна съпруга Марсия Сибеле Аоки.

Също така за нея остава и къщата, в която са живели в Гуаружа, морски курорт в Сао Пауло. Това обяви адвокатът на вдовицата на бившия футболист Луис Кигнел.

Наследството на Пеле включва три резиденции, други недвижими имоти и дял в марката Pele, обясни Кингел, който уточни, че пълната инвентаризация все още не е извършена и че следователно общата сума на наследството не е известна.

Адвокатът добави, че в завещанието на трикратния световен шампион се споменава и възможността Пеле да има и непризната дъщеря, която да има право на част от останалите 70% от наследството, запазено за седемте други деца.

„Той посочи възможността за съществуването на друга дъщеря, чието разпознаване ще зависи от ДНК тест, който не може да бъде извършен (на Пеле) поради пандемията и здравословното му състояние“, обясни той.

Тя е бразилка, която иска да бъде призната за негова дъщеря и за която не знаем много, освен че е предприела съдебни действия в Бразилия за търсене на бащинство.

През септември 2022 г. съд в Сао Пауло нареди на Пеле да се подложи на ДНК тест, което не се случи. Сега обаче тестът трябва да бъде извършен върху едно от признатите му деца.