Изненада в Пазарджик: В ромския кв. "Изток" няма никакъв интерес към вота

8 са сигналите за незаконна агитация

Актуални новини
15:00 - 09 Юни 2024
2265
Изненада в Пазарджик: В ромския кв. "Изток" няма никакъв интерес към вота

Без сериозни нарушения и със средна избирателна активност протичат изборите в област Пазарджик. Към 11:00 часа най-активно е гласуването в община Сърница - там вота си са дали малко под 18% от избирателите, а най-слабо в община Брацигово - 5,28 на сто.


Гласуването за национален и за европейски парламент се препокрива, като разликата между двата вота е под процент - в полза за българския парламент.

Към момента избирателната активност в областта е малко по-ниска от тази на предишните парламентарни избори. Изненадата на този вот е, че ромският квартал "Изток" отказва да гласува. В секциите, които са разкрити там, общо гласувалите са 18 души.


"Двама с бюлетини, четирима - с машинно гласуване в  44-та секция. Тези четирима гласували сме ние, членовете на СИК". 


Част от малкото гласували в квартала не знаеха какви избори се провеждат. На въпрос за вота избирателка каза, че е гласувала за президент. 


До момента 10 от машините в областта за гласуване са показали дефект. Председателят на  РИК Антони Върбев обясни:


"Не се отпечатват бюлетините или се отпечатват разкъсано, в три секции е преустановено машинното гласуване и ще преминат на хартиено гласуване - 11-та секция във Велинград, първа секция в Пещера и 6-та секция в Пазарджик".


8 са сигналите за незаконна агитация.