Изненадваща рокада: Тотнъм уволни Почетино и назначи Моуриньо

Договорът на Специалния с Шпорите е до 2023 година

Спорт
11:04 - 20 Ноември 2019
2083
Изненадваща рокада: Тотнъм уволни Почетино и назначи Моуриньо

Тотнъм назначи Жозе Моуриньо за нов мениджър на тима. Това информира официалният сайт на клуба. Назначението на португалския специалист идва само няколко часа, след като Маурисио Почетино бе уволнен.

Договорът на Моуриньо с лондончани пък е до лятото на 2023 година, като според английските медии той ще прибира по 15 милиона паунда на сезон. Това е почти двойно възнаграждение на това, което взимаше Почетино.

"Много сме щастливи да ви уведомим, че Жозе Моуриньо е назначен за мениджър на тима. Договорът му е до края на сезон 2022/23. Жозе е един от най-добрите мениджъри в света, като до момента е спечелил 25 трофея и е водил отбори като Порто, Интер, Челси, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед", се казва в официалното съобщение на "шпорите".

Самият Моуриньо коментира, че е много въодушевен от новото предизвикателство и очаква с нетърпение да започне работа с футболистите.

"Радвам се, че се присъединявам към клуб, който има толкова славна история и толкова пламенни привърженици. Има много качество, както в първия състав, така и в школата, а това ме кара да се вълнувам за работата си в клуба. Основното нещо, което ме привлече в Тотнъм е възможността да работя с тези футболисти", коментира Специалния.