Изненадващо решение за наградите Оскар

Добавиха още една номинация за най-добра актриса

Любопитно
00:50 - 02 Февруари 2023
4892
Изненадващо решение за наградите Оскар

До връчването на Оскарите тази година все още има повече от месец, но покрай обявяването на номинациите още отсега се заговори активно за тях. Повод за това е също и изненадващата номинация на актрисата Андреа Райзбъро за участието ѝ в "To Leslie".

Тя бе включена в категорията за най-добра актриса, въпреки че филмът с нейно участие е нискобюджетен и е спечелил едва 27 000 долара след премиерата си. Неочакваната номинация за Андреа Райзбъро дойде след кампания, инициирана в последния момент от няколко актриси, сред които са Кейт Уинслет и Гуинет Полтроу.

След това дойде и обвинението в нечестни тактики и Академията обяви, че ще прегледа процедурите на кампанията. Според изявлението обаче въпросните тактики не е оправдано да отменят номинацията на Андреа Райзбъро и тя в крайна сметка ще се състезава с Кейт Бланшет, Ана де Армас, Мишел Уилямс и Мишел Йео в категорията за най-добра актриса.

"Въпреки това открихме тактики за провеждане на кампании, сред които и в социалните мрежи, предизвикващи безпокойство. Тези тактики се обсъждат директно с отговорните страни", се казва в изявление на Академията.