Изобретател, разчленил журналистка, е заловен след бягство от затвора

Свят
23:15 - 20 Октомври 2020
5247
Изобретател, разчленил журналистка, е заловен след бягство от затвора

Петер Мадсен, който бе осъден за убийството на шведската журналистка Ким Вал в създадената от него подводница през 2017 г., е хванат от датските власти, след като за кратко избяга от затвора, обявиха от полицията.

По-рано датската полиция съобщи в "Туитър", че е арестувала мъж край столицата Копенхаген след бягство от затвора. По-късно полицията обяви, че е проведена операция на по-малко от километър от затвор, където Мадсен излежава присъдата си. Петер Мадсен е задържан.

Мадсен успял да избяга от затвора, след като убедил охраната на затвора, че е въоръжен с пистолет и успял да вземе за заложник затворническия психолог.

Директорът на затвора съобщи пред медиите: „Той се държал изключително агресивно и пазачите решили да го пуснат. Предполагам, че пистолетът не е бил истински. Все пак имаме работа с човек извършил едно от най-ужасните убийства в историята на Дания”.

През 2018 г. Мадсен бе осъден на доживотен затвор за убийството и разчленяването на Вал в подводницата си на пристанище в Копенхаген.

Превод от в. „Дейли мирър”