Изолацията и анаболите побъркали Путин?

Русия
03:12 - 28 Февруари 2022
14070
Изолацията и анаболите побъркали Путин?

Какво се случва в главата на диктатора Владимир Путин, който изправи света на прага на Трета световна война с нареждането си за привеждане на руския ядрен арсенал в пълна бойна готовност? Този въпрос си задават стотици милиони по целия свят, а очаквано с най-интересните бтеории се отличиха британските таблоиди.

Според "Дейли мейл" изолацията е разпалила параноята на Владимир Путин и буквално го е принудила да се задушава в собствените си страхове. Според различни източници руският президент имал контакти само с най-близкия си кръг помощници по време на пандемията. Но дори и тези хора били тествани за зараза ежедневно, а в някои случаи дори трябвало да се изолират за 2 седмици преди срещата им лице в лице с лидера.

Слуховете около здравето на руския президент се въртят от години, като многократно се предполагаше, че той има онкологичен проблем или страда от Паркинсон. Последно се твърдеше, че прекарал тежък COVID, от който получил “мозъчна мъгла”.

Невропсихолог дори твърди, че изолацията при пандемията съвсем е откъснала Владимир Путин от реалността. Според професор Иън Робъртсън президентът на Русия най-вероятно страда от тежък психологически синдром. Ученият е убеден, че състоянието на стопанина на Кремъл не му позволява да преценява правилно риска от своите действия, пише "Мейл он сънди".

Особено интригуваща е теорията на в. "Сън", според който Владимир Владимирович тотално е превъртял от постоянна и дългогодишна злоупотреба с анаболи. Бившият британски външен министър Лорд Оуен, който е доктор по професия, заяви пред изданието: "Вижте това подпухнало и разкривено лице. Това не е ботокс. Този човек или приема анаболи за да трупа мускулна маса, или е на лечение със стероиди. И в двата случая мозъкът му може да е пострадал и да се стигне до изблици на агресия."

На този фон Владимир Путин разпореди на Министерството на отбраната да преведе силите за възпиране, включващи ядрения арсенал, в специален режим на бойно дежурство. Това означава най-високата форма на готовност в мирно и военно време за изпълнение на бойни задачи от особена държавна важност за защита и отбрана на границите и интересите.

Мотивът за решението е, че Западът не само предприемал неприятелски стъпки в икономиката, но и най-високопоставените служители на НАТО правели агресивни изявления срещу Русия.