Израел бомбардира Дамаск

При ударите са убити седем души, включително четирима ирански офицери

Свят
10:53 - 14 Февруари 2020
1757
Израел бомбардира Дамаск

Израелски бомбардировки над сирийската столица Дамаск през нощта в четвъртък срещу петък доведоха до убийството на седем души, включително четирима ирански офицери, съобщи сирийски наблюдателен център, цитиран от "Анадолу" и "Таймс оф Израел".

В него се добавя, че израелските ракети са насочени към района на летището в Дамаск. Атаките са станали след пристигането на товарен самолет в целевия район, добавяйки, че не е ясно "дали самолетът е пристигнал от Иран или от друга зона в сирийската територия".

Сирийската официална информационна агенция САНА съобщи късно в четвъртък, че военновъздушната отбрана на армията "прихваща враждебни цели във въздушното пространство на Дамаск".

Позовавайки се на военен източник, САНА добави, че "в 23.45 ч. в четвъртък армията наблюдава враждебни ракети, идващи над окупираните Сирийски Голански възвишения, и незабавно ПВО прихваща и сваля редица от тях, преди да достигнат целите си."

И Сирия, и Сирийската обсерватория за човешки права, базирана в Лондон, заявяват, че Израел стои зад ударите. Израелската армия не коментира въпроса в съответствие с дългогодишната си политика нито да потвърждава, нито да отрича подобни операции в чужбина.