Израел обяви, че е ликвидирал полицейски шеф от "Хамас"

Свят
14:07 - 12 Април 2024
1260
Израел обяви, че е ликвидирал полицейски шеф от "Хамас"

Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) и разузнавателната служба Шин Бет съобщават, че ръководителят на службата за вътрешна сигурност на "Хамас" в Джабалия (северната част на Ивицата Газа) е бил убит при въздушен удар вчера, 11 април.

Радуан Мухаммад Абдула Радуан е бил не само началник на полицията на "Хамас" в Джабалия, където има голям бежански лагер, но и оперативен работник във военното крило на терористичната групировка.

"Радуан е давал заповеди на оперативни работници на "Хамас" и е отговарял за насочването на въоръжени терористи да поемат контрола над камиони с хуманитарна помощ в северната част на Ивицата Газа", се казва в изявлението на ЦАХАЛ.

В него се добавя, че убийството му "намалява възможностите на "Хамас" да атакува и да поема контрола върху хуманитарната помощ" в района на Джабалия.

При друг удар вчера са убити Хамед Мохамед Али Ахмед - командир във военното крило на "Хамас", който е отговарял и за вътрешната сигурност в Джабалия, както и още един оперативен работник в батальона на терористичната групировка в града, твърдят от израелската армия.