Израелски атаки в централните райони на Газа

Свят
19:40 - 21 Юли 2024
2013
Израелски атаки в централните райони на Газа

Израелските сили се сражават срещу палестински бойци в Рафах в южната част на Ивицата Газа в неделя. Израел атакува райони и в центъра на анклава, където са намерили подслон хиляди палестинци, разселени от домовете си на север още преди началото на сухопътната операция след терористичното нападение на Хамас по израелските селища.

Жителите на Рафах, близо до границата с Египет, съобщиха за ожесточени боеве между бойци на "Хамас" и израелските сили, особено в центъра и западните райони, където танковете са напреднали през последните два дни.

Въоръжените крила на бойните групировки "Ислямски джихад" и "Хамас" заявиха, че бойците им са атакували израелските сили с противотанкови ракети и минохвъргачки.

Според съобщението на израелските военни те са убили група бойци и са унищожили боеприпаси, тунелни шахти и инфраструктура в Тел ал-Султан, източната част на града. По данни на ръководеното от "Хамас" Министерство на здравеопазването най-малко 64 души са загинали, а повече от 100 други са били ранени при израелските атаки през последните 24 часа.