Израелските сили убиха осем палестинци на Западния бряг

Свят
13:03 - 06 Август 2024
579
Израелските сили убиха осем палестинци на Западния бряг

Израелските сили убиха най-малко осем души в окупирания Западен бряг, съобщиха във вторник медици, цитирани от "Ройтерс".

Израелската армия съобщи, че е извършила два отделни въздушни удара на Западния бряг, поразявайки въоръжени бойци, но не даде подробности.

Палестинският червен полумесец потвърди, че четирима души са били убити при ударите срещу две превозни средства в Дженин,една от най-горещите точки на Западния бряг. Друг човек е тежко ранен. Друг човек е тежко ранен.

Ударите бяха нанесени по време на операция в Дженин, в която кадри, споделени в социалните медии, показаха колона от бронетранспортьори, които навлизат в града, и бронирани булдозери, които разкопават пътища.

Докато Израел се подготвя за очакван ирански отговор на убийството на лидера на Хамас Исмаил Хания в Техеран миналата седмица, насилието на Западния бряг подчерта многофронтовото предизвикателство за сигурността, пред което са изправени израелските сили, 10 месеца след началото на войната в Газа.

Израелските сили са убили стотици палестинци на Западния бряг и в Източен Йерусалим от началото на войната, много от тях въоръжени бойци.

Най-малко 13 израелци са убити при атаки на палестински нападатели. Във вторник граничен полицай жена беше ранена беше ранена при нападение с нож от палестински мъж.

Нападателят е застрелян, съобщиха от полицията.

През нощта палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че най-малко четирима палестинци са били убити и седем други ранени от израелски огън в град Акаба, близо до град Тубас.

Двама от ранените са в критично състояние.

Официалната палестинска информационна агенция WAFA съобщи, че сблъсъците са възникнали, след като израелските сили са обградили къща в Акаба и са се сбили с група млади мъже.