ИЗТРЕЩЯВАНЕ: Математикът Витанов казва как да излезем от пика

Актуални новини
14:05 - 10 Февруари 2022
4777
ИЗТРЕЩЯВАНЕ: Математикът Витанов казва как да излезем от пика

Да припомня очаквания ред на пречупване на трендовете. Пречупване на тренда на нарастване на новите случаи, пречупване на тренда на нарастване на заетостта на болничните легла, пречупване на тренда на високата смъртност.

Първите два от тези трендове трябва да се пречупят, за да излезем от пика. Пикът на високата смъртност ще се пречупи последен.

Тоталното изтрещяване е на математика проф. Николай Витанов във фейсбук, който вече иззе функцията на медиците със своите псевдо експертни съвети.

Състоянието на нещата в болниците. Това е, което ще е основното през тази седмица. Системата върви по зададената траектория: няма препълнени болници.

Очакваният натиск върху здравната система се случва и ще продължи, обаче са налице първи признаци, че това е максимума на натиска. Пречупването на тренда наближава полека, отбеляза той.

Смъртността - и тук системата се движи според очакванията. Това е последният тренд, който ще се пречупи. Очакванията са това да започне да става във втората половина на февруари. Към края на месеца, заключи математикът.