Извадиха на показ запис, който доказва колко са били делегати на конгреса и колко гласа са били нужни за Боби

Спорт
09:42 - 14 Октомври 2021
4751
Извадиха на показ запис, който доказва колко са били делегати на конгреса и колко гласа са били нужни за Боби

Делегатите на конгреса на БФС, с право на глас, които са присъствали в залата са били 483, а за спечелване на изборите за президент на първи тур са били нужни 242 гласа.

Това е обявено ясно в доклада прочетен от председателя на мандатната комисия ппред Общото събрание на БФС, която проверява документите и регистрацията на всеки от делегатите, за да определи има ли мандат за участие и гласуване в конгреса, както и на думи на водещия на конгреса Камен Костадинов.

Според доклада кворумът се състои 483 делегата и токова, колкото са присъствали в залата. Малко след това докладът е приет, а водещият на конгреса Камен Костадинов ясно съобщава съобщава в прав текст, че са необходими 242 гласа за вземане на решение, които представляват 50%+1 глас от присъстващите делегати.

„В БФС членуват 526 клуба с право на глас на конгреса. Сред насрочването на конгреса от 505 футболни клуба са определени 505 делегата. От данните на четирите регистрационни бюра се установи, че редовно регистрираните за участие в конгреса са 483-ма делегата. Делегати зона „София“ 156, делегати зона „Пловдив“ 129, делегати зона „Варна“ 105, делегати зона „Велико Търново“ 93“, се казва в доклада на комисията.

„371 делегата гласуват „ЗА“, един се въздържа, с което докладът на комисията е приет. За протокола и за медията ще кажа, че 242 делегатски гласа са делегатите, които представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решение след направената проверка“, казва пред всички Камен Костадинов.

Както се знае по-късно в гласуването за президент на БФС участие взеха 480 делегата, а Борислав Михайлов бе обявен за президент с 241 гласа в негова полза. Очевидно 3 делегата не са упражнили правото си на глас, което не намалява кворума обявен по-рано. Възможно е тримата делегати да са имали намерение да гласуват за някой от тримата отказали се от надпреварата кандидати - Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

Очаква се екипът на Димитър Бербатов да обжалва решенията на конгреса, като същото могат да направят и делегати, за които се твърди, че не са допуснати в залата, което, ако е така, представлява друго нарушение на устава на БФС.