ИЗВЪНРЕДНО: Гонят Нинова, коалицията пред разпад?

Политика
18:00 - 01 Април 2022
21125
ИЗВЪНРЕДНО: Гонят Нинова, коалицията пред разпад?

Извънредно в София тази вечер на късно заседание се събира коалицията, начело с Кирил Петков, научи Lupa.bg. 

Причината за неочакваното заседание на съвета, в петък вечер, е намерението на премиера и формацията му "Продължаваме промяната" да отстранят Корнелия Нинова и БСП от коалицията и да се умува вариант за "плаващо" мнозинство в идните кризисни месеци в Народното събрание. 

По наша информация везните да вземе решението за гоненето на Нинова от Министерския съвет се наклонили след спора "за" или "против" предоставянето на военна помощ за Украйна и категоричните предупреждения на социалистите, че ще бутнат кабинета, ако това се случи.

Не било случайно и скоростното определяне на датата за визитата на шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен, съобщението за която бе изпратено, докато Кирил Петков е на инспекция по ГКПП "Капитан Андреево". 

Така най-вероятно "Промяната" ще овладее и четирите министерства, връчени на БСП досега - икономиката, туризма, земеделието и социалните въпроси, ще бъдат преразпределени между ПП, ИТН и ДБ. Източниците ни твърдят, че формацията на Слави Трифонов по-скоро се е застъпила за червената шефка, но дали тази информация ще се окаже вярна, ще стане ясно на извънреден брифинг на "Дондуков" 1 около 22,00 часа тази вечер. 

Честит 1-и април, скъпи читатели! Понякога новините не са такива, каквито ни се иска, но пък в други случаи именно в шегата се ражда истината.