Извънредно: Партията на Николай Цонев пристана на Слави

Политика
15:46 - 04 Юли 2021
13032
Извънредно: Партията на Николай Цонев пристана на Слави

Любимият на военнослужещите и офицерите от запаса армейски министър Николай Цонев изненадващо пристана на Слави Трифонов. Партията на екс военния шеф "Нова алтернатива" реши на заседание на Политическия си съвет на предсрочните парламентарни избори да гласува именно за формацията на Дългия "Има такъв народ", съобщи самият Цонев във фейсбук. 

Приятелството между учиндолеца и перничанина далеч не е от днес. Цонев бе редовен гост в предаванията на Трифонов по времето на сагата "Сантиров, Цонев, Попов", която завърши с оправдателна присъда за бившия министър. 

Две години преди шоуменът да учреди "Има такъв народ", се заговори, че именно структурите на Нова алтернатива ще бъдат ползвани за платформа и трамплин към голямата политика. Тогава Цонев отрече с думите: "Това, че споделям възгледите на Слави и го подкрепям, не означава, че имаме договорки". Сега обаче те са факт.

Ето как обясни Николай Цонев решението: 

"На свое заседание Политическият съвет на „Нова алтернатива“ взе решение на предстоящите избори за Народно събрание, които ще се проведат на 11 юли, да подкрепим кандидатите за народни представители излъчени от „Има такъв народ“. Убедени сме, че те имат силите и възможностите да направят истинската промяна в нашето общество и разрушат мутренския модел на управление! Нека след тези избори да имаме нова България".