Известен десебар предупреди своите: Потопете егото си!

Борис Станимиров вещае същото разпределение на силите в парламента и при нови, напълно излишни избори

Политика
21:10 - 16 Ноември 2022
4985
Известен десебар предупреди своите: Потопете егото си!

Бившият депутат от ДСБ и сочен за един от най-ярките представители на младото костовистко поколение Борис Станимиров размаха пръст на "своите" и ги предупреди, макар и задочно, да потопят егото си в името на преговорите за редовно правителство с останалите сили. 

"Голямата част от обществото е разочарована от недостатъчната готовност на избраните парламентарни сили да преговарят сериозно за намиране на мнозинство и за формиране на кабинет. Партийният егоизъм на всички нива разклаща доверието в цялата политическа система.

В такъв момент е важно България да има легитимна политическа власт. Ако доброволно политическите сили заради неспособността да говорят помежду си връщат властта постоянно в ръцете на президента, това не е добър знак - и за обществото, и за партньорите ни навън, и за приоритетите на страната в европейски план - Шенген и Еврозоната", предупреди Станимиров пред БНР. 

Той намира нови предсрочни избори за напълно излишни и които изобщо няма да променят качествено ситуацията:  

"Ако четири пъти поред караш хората да гласуват, те излизат да гласуват и ти нищо не правиш с това доверие, а просто се държиш безотговорно и хвърляш държавата в нови избори, трудно ще ги мотивираш да излязат за пети път. Когато с поведението си девалвираш парламентарната система, няма как да убеждаваш хората безкрайно дълго, че трябва отново и отново да гласуват.

А ти да си правиш егоцентрични изявления и да втвърдяваш само най-твърдото си ядро избиратели, които се възторгват от това, че ще победиш някого, че ще изчегърташ някого, че ще говориш с някого или няма да говориш с някого", отсече бившият депутат от десницата. 

И подчерта, че диалогът е задължителен за политиците:  "Защото те не представляват себе си, а гражданите, които гласуват за тях и техните формации. Без диалог няма политика".