Джамбазки към Петков: За канадския паспорт ти се размина, за предателството няма

Топ
13:00 - 10 Юни 2022
2470
Джамбазки към Петков: За канадския паспорт ти се размина, за предателството няма

"За мен Кирил Петков е национален предател и трябва да понесе отговорност за действията си. Точно заради това сигнализирах българската прокуратура. Ако му се размина за канадското гражданство, то за националното предателство няма да има прошка." Това пише в профила си във фейсбук евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. 

Той взима повод от изнесеното вчера от депутата Станислав Балабанов - който в рамките на войната между ИТН и ПП показа вчера по телевизията бележка, която била "планът за интеграция на Северна Македония", написан от премиера.

Затова с мълниеносна бързина Джамбазки цитира чл. 103 от Глава първа от НК, която по принцип касае държавна измяна, шпионство и пр.:

„Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9“.

Джамбазки пише още:

"Настоявам за образуване на досъдебно производство срещу този човек, защото изнесената информация от народния представител Станислав Балабанов, в ефира на БТВ днес, е не просто подигравка, тя е престъпление срещу страната ни.

Оставка и затвор. Вие сте позор, г-н Петков."