Джамбазки скастри Курумбашев : Избързва, може да е фатално

За пореден път правим глупави, наивни политически грешки, предупреди воеводата

Свят
09:14 - 27 Март 2019
4561
Джамбазки скастри Курумбашев: Избързва, може да е фатално

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки остро скастри червения си колега Петър Курумбашев за това, че е избързал със съобщението за новината за изтегленото гласуване на пакета "Мобилност" рано тази сутрин. "За пореден път правим глупави, наивни политически грешки", възмути се воеводата и заяви, че нищо по поправките за превозвачите все още не е ясно. 

"Петър Курумбашев избързва, а това може да ни изиграе по-лош номер от този на тримата тенори, които не се явиха на работа в понеделник и провалиха един от най-сериозните ни шансове пакетът да бъде отхвърлен", коментира още Джамбазки. 

Според него новината, че президентът на Европарламента Антонио Таяни категорично е спрял гласуването на поправките, предложени от правителството на Еманюел Макрон, е силно преувеличена. Той имал данни, че вотът предстои. "Сега като разберат, че сме се похвалили с отмяна на гласуването, нашите противници ще започнат натиск върху Таяни, а има време до началото на пленарния ден", обясни Джамбазки. И предупреди и политиците, и шофьорите да не бързат с приказките. Той се бил скарал на протестиращите превозвачи в Страсбург лично - да не провалят възможността за изтегляне на гласуването с преждевременно извиване на хорца и свирене с дудуци и вувузели.