Джамбазки за хвърлената ръкавица от Сидеров: Не мога да бия по-възрастни!

Благодаря на София Прайд за подкрепата, но трябва да сме наясно, че гей парад няма да има, каза членът на ВМРО

Новини
19:52 - 11 Октомври 2019
7497
Джамбазки за хвърлената ръкавица от Сидеров: Не мога да бия по-възрастни!

Изборът да се кандидатирам за кмет е мой. Във ВМРО има достатъчно хора, които са достойни да станат кметове и това ще се случи. Всичките ни кандидати са свестни, местни и известни. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ кандидатът за кмет от ВМРО Ангел Джамбазки.

"Аз се явявам на тези избори, за да стана кмет. Не се явявам, за да участвам в игричките на някого. Категоричен съм, че ще се боря за интересите на гражданите и няма да участвам в игрички. Да си кмет на София е изключително отговорна работа. За мен даже е по-отговорна от евродепутатския мандат. Първата ми заповед, ако бъда избран, ще е да съборя незаконните постройки в циганските гета. Това е проблемът на София. Всеки ден слушам как хората ми се оплакват по тази тема. В циганските махали трябва да разберат, че законите важат за всички и трябва да се спазват от всички. Там трябва да разберат, че трябва да работят, да си плащат данъците и осигуровките, а не само да разчитат на държавни помощи", категоричен беше Джамбазки.

"Други важни теми в София са чистотата на въздуха, трафика. Напоследък слушам, че почти всички мои опоненти говорят за центъра на София. За мен София не е само центъра. София е и крайните квартали. В София трябва да се обърне внимание на връзките и транспорта, за да се справим с трафика. Повече от половината софиянци използват автобуси. Метрото е чудесно, но скоро то ще достигне своята география. Трябва да се възстановят връзките между близките населени места и София. Тук говоря за железопътния транспорт. Така хората ще използват влакове, а не колите си и градът няма да се задръства. За мен напълно постижимо е да се организира и общински транспорт за децата от детските градини и учениците. Така ще избегнем родителите им да ги карат с колите си и отново ще се облекчи трафика. Всичко това е възможно и напълно постижимо", заяви Ангел Джамбазки.

"Благодаря на София Прайд за подкрепата, но трябва да сме наясно, че гей парад няма да има. Аз не съм против тези хора, но нека те да си правят своите неща под юргана, а не да ни ги натрапват", каза още кандидатът за кмет от ВМРО.

По повод отправената му покана за физически двубой от страна на Волен Сидеров Джамбазки отговори: "Вече съм на такава възраст, на която не мога да бия по-възрастни хора от мен. Така съм и научен - да не бия възрастни хора, които имат определени проблеми. Личните нападки на този човек ще минат през съда. Той отправя толкова много лъжи и нападки, че ще бъде осъден за това", категоричен беше Ангел Джамбазки.

"София има нужда от ред, твърда ръка и събаряне на циганските гета. Това ще дойде с ВМРО", завърши Джамбазки.