Джеймс Бонд е в зала "България" на 24 октомври

Ще прозвучат и няколко симфонични сюити, както и оригиналната тема на филмите

У нас
11:31 - 22 Октомври 2021
1267
Джеймс Бонд е в зала "България" на 24 октомври

В разгара на Бонд манията, когато светът следи с интерес развръзката на последния филм от култовата поредица, наречена "Смъртта може да почака", Софийската филхармония кани на концерт с емблематични мелодии от филмите за Агент 007.

На 24 октомври в зала "България" ще си припомним някои от най-хубавите музикални моменти. Сред тях са топ сингли като "Diamonds Are Forever", "The World Is Not Enough", "Golden Eye" и "Skyfall", оркестрирани специално за Софийската филхармония.

Ще прозвучат и няколко симфонични сюити, както и оригиналната тема на Бонд, написана от композитора Монти Норман за "Доктор Но" (първия филм от поредицата) и добила световна популярност още тогава. На сцената на зала "България" отново ще се качат Милица Гладнишка, Криста, Рут Колева, Боби Косатката/Der Hunds, Ягода Тренева и Живко Станев.

За още по-автентичния звук се грижи бандата в състав Стоян Джаферов - китара, Богомил Енчев - барабани, Светослав (Козмо) Неделчев - бас, и Филип Александров - клавишни.

Независимо дали сте фанатичен фен на филмите или любител на хубавата музика, "James Bond Live in Concert" ще ви пренесе в стилната атмосфера на Холивудския блокбастър, уверяват от Филхармонията.

Във връзка с новата заповед на министъра на здравеопазването, достъпът до концертите в зала "България" ще става само с валиден Зелен сертификат. Софийската филхармония ще се погрижи да осигури мобилна лаборатория в зала "България" за дните на своите симфонични и хорови концерти, за да може посетителите да се тестват на място, ако нямат Зелен сертификат. Лабораторията ще работи от 18 ч. Цената на теста ще е 10 лв., се казва в съобщение във фейсбук страницата на Филхармонията, където може да се намери още информация по темата.