Джинджифилова сьомга с мед и соев сос
за 3 порции, 30 мин
Продукти
3 филета сьомга без кожа по около 150 г или друга риба по избор
2 с.л. соев сос
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. мед
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
1 малка червена чушка – може люта
Приготвяне
Подсушеното филе сьомга се подрежда върху хартия за печене или прозрачен плик за печене.
Полива се с марината от соевия сос, лимоновия сок, меда, настъргания джинджифил, нарязаната на малки шайби или кубчета червена чушка и се намазва от всички страни.
Хартията се загъва на торбичка. Пече се около 20 мин. в загрята умерена фурна.
Може да се гарнира с резенчета лимон.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".