Джинджифилова сьомга с мед и соев сос

за 3 порции, 30 мин

Кухня
10:00 - 10 Октомври 2019
2686
Джинджифилова сьомга с мед и соев сос

Продукти

3 филета сьомга без кожа по около 150 г или друга риба по избор

2 с.л. соев сос

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. мед

1 ч.л. настърган пресен джинджифил

1 малка червена чушка – може люта

 

Приготвяне

Подсушеното филе сьомга се подрежда върху хартия за печене или прозрачен плик за печене.

Полива се с марината от соевия сос, лимоновия сок, меда, настъргания джинджифил, нарязаната на малки шайби или кубчета червена чушка и се намазва от всички страни.

Хартията се загъва на торбичка. Пече се около 20 мин. в загрята умерена фурна.

Може да се гарнира с резенчета лимон.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".