Джо Байдън се бори със снега (ВИДЕО)

Снежна буря връхлетя американската столица Вашингтон

САЩ
15:02 - 04 Януари 2022
1906
Джо Байдън се бори със снега (ВИДЕО)

Видео на американския президент Джо Байдън стана хит онлайн. На него се вижда как Байдън слиза по стълбите на президентския самолет по време на силен вятър и снеговалеж. 

Байдън се върна в Белия дом след традиционната си празнична почивка в Делауеър. Видеозапис на пристигането на президентския самолет във военновъздушната база "Андрюс", щата Мериленд, по време на снежната буря беше публикуван в социалната мрежа туитър и стана много популярен сред потребителите там. Част от тях сравняват Байдън с бившия президент Доналд Тръмп. 

Снежна буря връхлетя американската столица Вашингтон и региона ѝ, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Снеговалежът наложи затварянето на федерални служби и училища и създаде смущения във въздушния трафик. Капитолият и Белият дом бяха покрити от сняг. Метеорологичните служби предупредиха, че автомобилните пътища ще бъдат заснежени, като на места е възможно да се образуват поледици. Снежни бури има на много места по протежение на Източното крайбрежие на Съединените щати, като освен обилни снеговалежи има и силни ветрове. В някои случаи бурите причиниха спиране на тока.

Предвид лошите метеорологични условия американското правителство обяви затварянето на федералните служби във Вашингтон и отмяната на всекидневната пресконференция на Белия дом. Голям брой училища бяха затворени заради снега в региона на Вашингтон, в Мериленд и във Вирджиния. Заради снежните бури в САЩ са отменени най-малко 2060 вътрешни и международни полети.