Джок Полфрийман: Искам да живея в България

Новини
19:44 - 15 Октомври 2019
2174
Джок Полфрийман: Искам да живея в България

"Беше жалко, защото малко преди да бъда освободен претърсиха килията ми. Взеха ми паспорта. Някакъв началник ми каза, че нямам право да напускам страната. Аз не знам да имам такава забрана. Все пак няма да напускам страната нелегално. Не искам да направя нещо, което да притесни или да бъде обида към МВР", обяви в интервю по Нова тв австралиецът Джок Полфрийман.

Предсрочно осводобения от затвора за убийството на студента Андрей Монов австралиец поясни, че сега ще отиде да живее при приятели в София, но не знае адреса им.

"Не се страхувам за живота си, защото имам голямо доверие на българския народ, който 12 години ме пази. Истината е, че тези, които ми помогнаха за тези 12 години са били българи", каза той.

"Щом получа паспорта си ще се върна в Австралия, за да си отправя документите. Но ако имам избор ще се върна да живея тук", каза Полфрийман. "Три пъти съм излизал отпуска от затвора и съм излизал навън", призна той и поясни, че е бил без надзор или пък гривна.

Той бе помолен да каже нещо на родителите на Андрей Монов, който уби, но Полфрийман каза: "Много дълбока и дълга тема е. Няма да я коментирам".