Джок Полфрийман вече е свободен!

Новини
18:50 - 15 Октомври 2019
6106
Джок Полфрийман вече е свободен!

Спрямо Джок Полфрийман е издадена заповед за ежеседмично явяване в районно управление на МВР. Тази заповед е в изпълнение на друга заповед, с която е спряно изпълнението на заповедта за експулсиране. Това каза по време на брифинг директорът на Дирекция "Миграция" Николай Николов.

 Г-н Полфрийман ще бъде освободен днес (австралиецът се намира в дома за временно настаняване в Бусманци - б.р.) и ще бъде задължен ежеседмично да се явява в районно управление до отпадането на забраната за напускане на страната, след което тази забрана ще бъде изпълнена, допълни Николов, като посочи, че РПУ-то е на територията на София, но отказа да каже кое е.

Паспортът му е при нас. В Закона за чужденците е записано, че документите на чужденец могат да бъдат временно отнети, когато има отдадена заповед за експулсиране, заяви шефът на Дирекция "Миграция". Той поясни, че Полфрийман ще се легитимира в полицейското управление с копие на заповедта, с която разполага и с преписи от всички документи по делото. 

По думите на Николай Николов не е правено претърсване на вещите на Джок Полфрийман, както заяви по-рано днес адвокатът на австралиеца, а е направена рутинна проверка, тъй като в центъра на Бусманци има правилник за вътрешния ред, според който има забранени за внасяне в общежитието предмети. При проверката у Полфрийман е открит телефон с камера, който е сред забранените за внасяне предмети. След като телефонът е намерен, Полфрийман го е счупил, разкри Николов.