Адвокатът на Полфрийман пред Lupa.bg: Не знам какво да правя

Отказват достъп до клиента ми, никой от дирекция "Миграция" в Бусманци не си вдига телефона, оплака се Калин Ангелов

Актуални новини
17:05 - 15 Октомври 2019
3260
Адвокатът на Полфрийман пред Lupa.bg: Не знам какво да правя

Адвокатът на австралиеца Джок Полфрийман няма достъп до клиента си, чийто паспорт, прясно издаден от Канбера, бе задържан от служители на дирекция "Миграция", съобщи Калин Ангелов пред Lupa.bg. 

Юристът уточни, че не е на място при чужденеца, за да му съдейства и не може повече да влезе при него, тъй като му обяснили, че приемното време за защитници било до 16,00 часа. Както преди минути медията ни писа, пасаванът на Полфрийман бе задържан след обиск на личните му вещи в дома за временно пребиваване. 

Ангелов обясни, че обмисля стъпките, които трябва да предприеме оттук нататък, за да изведе клиента си от Бусманци, за да бъде настанен на външен адрес преди отпътуването си към родината. "Звъня телефони, опитвам се да вляза в контакт с него, но все още нищо не знам", уточни адвокатът на предсрочно освободения от затвора убиец. 

Междувременно в социалните мрежи се надига огромна вълна недоволство срещу днешното развитие по казуса с австралиеца, като негови сънародници са на мнение, че властите в Канбера не са си мръднали пръста, за да помогнат той да бъде пуснат по-бързо. Има и недоволство срещу действията на родните ченгета.