Джолан с моркови и салата айсберг
за 4 порции, 90 мин
Продукти
1 кг джолан без кост - телешки или свински, или 1,5 кг с кост
2 глави лук
1 салата айсберг
4 големи моркова
2-3 скилидки чесън
4 с.л. зехтин ли олио
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. захар
1 ч.л. семена копър
200 мл бяло вино
1 с.л. брашно
1 дафинов лист
черен пипер, сол и пресен копър
Приготвяне
Джоланът се запържва на силен огън в зехтина или олиото от всички страни и се посолява.
Изважда се и в същата мазнина се задушават до леко запържване наситнените лук и чесън.
Прибавят се зърната копър, доматеното пюре и захарта.
Поръсва се с брашното и се разбърква.
Деглазира се с виното - да заври силно.
Долива се около 500 мл топла вода, посолява се и се поръсва с черен пипер, слага се дафиновият лист.
Връща се в соса джоланът, захлупва се и се задушава на тих огън на котлона или във фурната.
Към края се отваря и се прибавят морковите, нарязани на едро или цели, и нарязаната на едри парчета салата айсберг.
Поръсва се с пресен копър.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".