Джолан с моркови и салата айсберг

за 4 порции, 90 мин

Кухня
10:06 - 10 Октомври 2019
1938
Джолан с моркови и салата айсберг

Продукти

1 кг джолан без кост - телешки или свински, или 1,5 кг с кост

2 глави лук

1 салата айсберг

4 големи моркова

2-3 скилидки чесън

4 с.л. зехтин ли олио

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. захар

1 ч.л. семена копър

200 мл бяло вино

1 с.л. брашно

1 дафинов лист

черен пипер, сол и пресен копър

 

Приготвяне

Джоланът се запържва на силен огън в зехтина или олиото от всички страни и се посолява.

Изважда се и в същата мазнина се задушават до леко запържване наситнените лук и чесън.

Прибавят се зърната копър, доматеното пюре и захарта.

Поръсва се с брашното и се разбърква.

Деглазира се с виното - да заври силно.

Долива се около 500 мл топла вода, посолява се и се поръсва с черен пипер, слага се дафиновият лист.

Връща се в соса джоланът, захлупва се и се задушава на тих огън на котлона или във фурната.

Към края се отваря и се прибавят морковите, нарязани на едро или цели, и нарязаната на едри парчета салата айсберг.

Поръсва се с пресен копър.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".