Джуд Лоу - един мъж на 50 (СНИМКИ)

Актьорът е баща на шест деца

Нещо за четене
16:10 - 29 Декември 2022
5637
Джуд Лоу - един мъж на 50 (СНИМКИ)

Известният британски и актьор Джуд Лоу отбелязва на 29 декември 50-годишния си юбилей. Талантливият актьор още от младежките си години играе на театралната сцена, а по-късно успешно се снима в мащабни холивудски проекти.

Джуд е роден в Лондон в семейството на Маргарет Ан (Хейуърт) и Питър Робърт Лоу, и двамата преподавали в общообразователни училища, баща му по-късно става директор. Лоу каза, че е кръстен както на книгата "Jude the Obscure", така и на песента "Hey Jude" на Бийтълс, която родителите му много обичали.

Заради женското име и ангелския му вид, в детството му често го бъркат с момиче, а в училищните години е жертва на тормоз от съучениците си. С любов към театъра го захранват родителите му, които обичали да посещават различни постановки. Само че Джуд освен зрител, заобичал театъра и като актьор.

На 12 години той вече е в трупата на Националния младежки театър. На 17 години, след като се снима във филма „Шивачът от Глочестър“, окончателно решава да напусне училище и да се отдаде изцяло на актьорската професия. Започва да се снима в сериал, а през 1994 г. получава главната роля във филма „Shopping“.

Джуд не изоставя театъра и продължава да участва в постановки и да гастролира с тях по сцените не само на Великобритания, но и на Италия и САЩ.

Сред най-известните роли на Джуд Лоу са тези в „Уайлд“, „Талантливият мистър Рипли“, „Враг пред портата“, „Изкуствен интелект“, „Студената планина“, „Авиатор“, „Шерлок Холмс“, „Анна Каренина“, сериала „Младият папа“ и др.

Лоу се жени за Сейди Фрост през 1997 г. и двойката има двама синове (Рафърти и Руди) и дъщеря (Айрис), преди да се разведе през 2003 г.  Сиена Милър се сгодява за актьора през 2005 г., но година по-късно се разделят. По-късно възобновяват връзката си и отново се разделят.

Лоу и американският модел Саманта Бърк имат кратка връзка през 2008 г., която води до раждането на четвъртото дете на Лоу, дъщеря му София. Петото дете на Лоу с бившата му приятелка Катрин Хардинг е родено през 2015 г. През 2020 г. се роди шестото дете на Джъд Лоу от Филипа Кон.