К. Петков открадна кмет на ДБ, направи го водач в Ловеч

Новини
12:40 - 13 Октомври 2021
4610
К. Петков открадна кмет на ДБ, направи го водач в Ловеч

ДБ изгуби ценен млад кадър, който си тръгна от демократите и влезе в предните редици на "Продължаваме промяната". Бившият заместник-кмет на район „Студентски“ Искрен Арабаджиев в Столична Община от ДБ се включи към дуото Петков- Василев и поведе листата им в Ловеч. В интервю за в. "Уикенд", публикувано и в нашата медия, още преди седмица ексфинансовият министър намеква за завоя на Арабаджиев: 

"Има един или двама водачи, които познаваме много отдавна, като например момче, участвало в харвардските ни курсове преди десетина години, а сега зам.-кмет на община", каза Василев. А младокът, вече бивш кадър на ДБ, излезе с позиция: 

Днес подадох листата на "Продължаваме промяната" за област Ловеч в районната избирателна комисия. Благодаря на Кирил Петков и Асен Василев, че ми гласуваха доверие да водя листата в родния си град.

Пиша следващите редове, защото дължа няколко думи защо напуснах поста на заместник-кмет на столичния район „Студентски“ и защо се реших да се включа в листата на „Продължаваме промяната“ за предстоящите избори, сподели за политическия си завой вече бившата млада надежда на ДБ.

Ето я и кратката хронология на събитията. Хората, които ме познават, знаят, че винаги съм заявявал гражданската си позиция открито. Чрез активно включване в протести, които защитават различни каузи, съм се опитвал да променя системата отвън, но след всяко участие осъзнавах, че паралелно с това, е необходима промяна и отвътре. Затова преди две години приех поканата да се присъединя към ръководството на район „Студентски“, върна лентата назад бившият зам.-кмет.

Още в първия си работен ден като заместник-кмет си бях поставил за цел да подобря комуникацията между граждани и администрация. Лягах и ставах с мисълта за сигналите и проблемите на гражданите и търсех адекватните решения спрямо правомощията на институцията. Комуникирах с тях и давах всичко от себе си да върна доверието им към общинската администрация.

И вярвам, че до голяма степен успях. Липсата на възможност да отговориш на очакванията на всички граждани обаче има демотивиращ ефект. Това бе и причината да се замисля дали мога да извървя още едно стъпало и да работя на национално ниво за провеждане на реформи, които да дадат повече правомощия и ресурси на общините да работят ефективно за разрешаване на проблемите, с които се срещаме всеки ден.

Но защо точно сега и защо точно в „Продължаваме промяната“ с Кирил Петков и Асен Василев?

Познанството ми и с двамата датира от 2013 г. Тогава като студент се включих в „Харвардските курсове“, които те водят напълно безплатно и за които отделят немалък ресурс от време и енергия.

В основата си курсовете представляват дискусии с казуси и примери от реалния свят за това какво е необходимо една бедна държава да стане богата. Признавам, че подходът на целия екип успя да разпали въображението ми, което впоследствие ми помогна да бъда граждански активен.