Кадиров се обяви против мирни преговори с Украйна

Той обеща да даде по 500 000 долара за главата на всеки „командир на украинските националисти“

Русия
14:07 - 29 Март 2022
2557
Кадиров се обяви против мирни преговори с Украйна

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров се обяви против мирните преговори между Русия и Украйна.

„Няма да има смисъл от тези преговори. Мисля, че трябва да завършим започнатото. Да унищожим нацистите, бандеровците и шайтановците. Едва тогава трябва да се вземе решение какво да се прави по-нататък.“ 

По-рано Кадиров разкритикува "специалната операция" на Путин. Той заяви, че на чеченските бойци "не им харесва", че всичко върви "прекалено бавно".

Според Кадиров „Путин си е поставил задачата да запази колкото се може повече градове и животи на хората“, но ако беше командвал той, то вече щял да е „превзел Харков и Киев“.

Кадиров също обеща да даде по 500 000 долара за главата на всеки „командир на украинските националисти“. Той уточни, че „заявява това не като длъжностно лице, а като доброволец от името на патриотите на Русия“.

Освен това чеченският ръководител непрекъснато устно напада украинския президент Володимир Зеленски. Той го призова да се оттегли в полза на бившия украински лидер Виктор Янукович и „да се обади на Путин и да се извини“.

Кадиров ежедневно съобщава за успехите на чеченските бойци във войната с Украйна в своя канал в Telegram. Всичко това обаче повече прилича на PR компания.