Кадиров заплаши Кремъл

Чеченският лидер е бесен на Владимир Путин

Новини
19:00 - 12 Септември 2022
5885
Кадиров заплаши Кремъл

След нахлуването в Украйна, чеченският лидер Рамзан Кадиров е най-фанатичният поддръжник на Владимир Путин. Той ежедневно разпространяваше военна пропаганда, кълнеше се във вярност на шефа на Кремъл - Путин, и съобщаваше за нови успехи.

Тъй като украинската армия успешно предприе зрелищна контраофанзива, Кадиров написа подробно аудиообръщение към своите поддръжници и отправи сериозни обвинения към ръководството на Кремъл.

Аз не съм стратег като Министерството на отбраната. Но бяха допуснати грешки, започва монолога си Кадиров с ироничен оттенък.

"За това, че се отказваме от градовете, не мога да обвинявам никого, но не разбирам каква стратегия тук е разработило Министерството на отбраната на Руската федерация", допълва Кадиров, изброявайки цяла поредица от градове, които руснаците дадоха на украинците без бой.

"Ситуацията е интересна. Дори бих казал, че ситуацията е направо невероятна", изтъква Кадиров

И стига още по-далеч, като отправя открита заплаха към ръководството на Кремъл, пише германският "Билд".

Ако стратегията на специалните операции не бъде променена днес и утре, тогава ще бъда принуден да се обърна към ръководството на Министерството на отбраната и Държавното ръководство и да им обясня ситуацията, която реално преобладава на място, казва Кадиров, цитиран от Bulgaria ON AIR.

С това Кадиров не само заплашва с последствия лично Путин, а също така намеква, че върховният военачалник не е информиран за военната ситуация в Украйна.

Факт е, че през последните няколко дни украинците успяха да си върнат около 3000 квадратни километра и да прогонят руснаците от десетки градове. Тъй като руските войски бягат набързо, те оставят големи количества боеприпаси и тежко оборудване.