Как да си намерим работа по време на огнището на COVID-19

Любопитно
12:46 - 29 Ноември 2021 (обновена)
1123
Как да си намерим работа по време на огнището на COVID-19

Тъй като COVID-19 се разпространи бързо по света през последните месеци, икономиката се промени по неочаквани начини. Правителствените мандати, сътресенията на финансовите пазари и обществената паника създадоха смущения, които оставиха много хора объркани и уплашени за бъдещето.

Разбира се, търсещите работа със сигурност не са имунизирани срещу тези ефекти. Мнозина се уплашиха, че може да не успеят да си намерят работа в този тип хаотична, бързо променяща се среда. Въпреки хаоса обаче много компании все още работят и се нуждаят от квалифицирани кандидати за работа. Всъщност, някои индустрии са увеличили наемането, за да отговорят на новите изисквания.

Онлайн приложения и ATS сканиране

Тъй като почти всички компании се обръщат към онлайн приложения, наложително е да кандидатствате правилно. Обърнете внимание на всички публикувани инструкции и се обадете, за да зададете въпроси, ако не сте сигурни в някоя от подробностите.

Освен това се уверете, че автобиографията ви е актуализирана и съобразена с желаната от вас работа. И накрая, не забравяйте да оптимизирате приложението си и да продължите, за да сте сигурни, че те преминават системата за проследяване на кандидатите на компанията (ATS).

Не забравяйте да сте здрави

Разбира се, трябва да се съсредоточите и върху вашето здраве и безопасност по време на пандемията на COVID-19. Търсенето на работа може да бъде стресиращо начинание и стресът може да повлияе на здравето ви. Стресът се увеличава само по време на криза и безпокойство.

Не забравяйте, че ще бъдете най-добре, когато се чувствате най-добре. Не забравяйте да отделите време, за да се съсредоточите върху поддържането на здраве и спазването на всички препоръчани насоки, за да сведете до минимум риска от излагане на вируса или друго заболяване. Това е един от най-добрите начини да останете позитивни и да концентрирате вниманието си върху усилията си за търсене на работа!

Дори по време на проблеми, все още има изобилие от възможности. И докато има компании, ангажирани да отговарят на бизнес и потребителското търсене, те все още ще се нуждаят от качествени служители. Знаейки, че това може да ви осигури предимството, от което се нуждаете, за да си намерите страхотна работа дори по време на огнището на COVID-19.

Източник: Намери Работа