Как да си направим серум за лице вкъщи?

Бюти
15:58 - 14 Април 2020
10754
Как да си направим серум за лице вкъщи?

Почистването, овлажняването и прилагането на слънцезащитен фактор винаги са били основни стъпки в рутинните процедури по разкрасяване. Продуктът, за който особено много се говори в последните години, обаче, е серум за лице - ключов съюзник в битката за здрава и красива кожа.

Това е продукт с изключително висока концентрация на активни съставки за решение на различни кожни проблеми като бръчки, пигментни петна, черни точки, акне, суха кожа и др.

Повечето серуми за лице съдържат антиоксиданти, за да осигурят защита от свободните радикали, които допринасят за бързото стареене на кожата.

Един серум за лице обикновено е по-скъп от другите продукти за грижа за кожата. Това е така, защото съдържа по-скъпи съставки като пептиди, стволови клетки или витамини и е направен без глицерин, овлажнители или добавки, за по-добро ниво на ефикасност.

Съществува заблудата, че само хората със суха кожа трябва да използват овлажнител. Независимо от възрастта или вида кожа, всеки се нуждае от овлажняващ продукт.

Преди да се запознаете с основната рецепта, разберете как да персонализирате продукта, в зависимост от вашия тип кожа, и го използвате като основна съставка към вашия домашен серум за лице:

Масла за нормална кожа: кайсиево масло, масло от жожоба, масло от гроздови семки, слънчогледово масло.

Масла за суха кожа: масло от авокадо, бадемово масло, шипково масло, кайсиево масло, слънчогледово масло.

Масла при акне: масло от жожоба, сусамово масло, арганово масло, масло от гроздови семки, масло от вечерна иглика.

Масла за чувствителна кожа: слънчогледово масло, жожоба, масло от сладък бадем.

Масла при мазна кожа: жожоба, арганово масло, масло от гроздови семки.

Масло при пигментни петна: масло от шипка, жожоба, масло от сладък бадем, масло от кайсиево масло, масло от авокадо, слънчогледово олио, масло от таману.

Ето и рецептата за домашен серум за лице:

Сложете 50-60 грама от основното масло в стъклена бутилка от тъмно стъкло. Добавете 20 капки етерично масло. Внимателно разклатете бутилката, за да се смеси добре. Нанасяйте върху почистена и подсушена кожа. За по-голяма ефективност правете и масаж на лицето всяка вечер.